درسالهای اخیر به علت محدودیت های ناشی از بیماری کرونا که مردم کم تحرک تر و پر استرس تر شده اند موارد ابتلا به دیابت در حال افزایش است

توسط انسولین جذب سلول بشود در داخل خون می ماند و سلول‌ها دچار کمبود انرژی می شوند و می‌تواند عوارض متعددی برای ارگانهای مهم فرد از جمله قلب ، کلیه ، چشم و... داشته باشد.

دکتر بیگلری گفت رایج ترین آن انجام قند خون ناشتا است که در صورتیکه میزان قند خون مساوی یا بالای ۱۲۶میلیگرم در دیسی لیتر باشد فرد مبتلا به بیماری دیابت تشخیص داده می شود.

وی افزود سازمان بهداشت جهانی اعلام هشدار نموده که در سالهای اخیر به علت محدودیت های ناشی از بیماری کرونا که مردم کم تحرک تر و پر استرس تر شده اند موارد ابتلا به دیابت در حال افزایش است و این زنگ خطری برای آینده می‌باشد.

برآورد شده است که بیش از پانصد میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت می باشند علایم بیماری این است که فرد دچار پرنوشی ، تکرر ادرار و تغییرات وزن، عدم بهبود زخم ها و خستگی مزمن می شود که علایم هشدار نسبت به ابتلا احتمالی به این بیماری

است.

دکتر بیگلری اگر در خانواده و بستگان درجه یک فردی دچار بیماری دیابت باشد و همچنین تغذیه نامناسب دارد فرد در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری دیابت قرار می‌گیرد.

دیابت نوع یک که در سنین کودکی و نوجوانی به وجود می‌آید، در حال حاضر صرفا با انسولین کنترل می‌شود اما یافته ها و دانسته های علم پزشکی پیشرفت خواهد کرد اما تاکنون راه حل فقط مصرف انسولین است .

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی گفت عده زیادی در گروه های مختلف در معرض ابتلا به دیابت هستند که اگر فرد بتواند با سبک زندگی درست ، تغذیه صحیح ، تحرک کافی ، ورزش کردن دیابت را کنترل کند تا مبتلا به بیماری دیابت نشود.

دیابت مخصوصاً در افراد بالای ۶۰ سال فرد را در معرض ریسک ابتلا بیشتر به انواع شدید به کرونا قرار می دهد برای پیشگیری از بروز عوارض قند خون و کنترل آن لازم استرژیم غذایی مناسب ، پرهیز از استرس ، خواب کافی ، کنترل چاقی و حرکات ورزشی

را داشته باشیم .

وی در خصوص انواع دیابت گفت  نوع شایع دیابت، دیابت نوع دو دربزرگسالان ممکن است رخ بدهد.

همچنین دیابت بارداری که در زنان باردار رخ می‌دهد باید کنترل شود و بعد از پایان بارداری باید مطمئن شویم که فرد بهبود یافته است .

دکتر بیگلری نوع دیگر دیابت ناشی از اختلال سیستم ایمنی بدن در برخی از ورزشکارانی که در سال‌های در سالن‌های ورزشی دگزامتازون و کورتون زیاد ، هورمون یا انسولین مصرف می‌کنند فرد را در معرض خطر ابتلا به دیابت  قرار می‌دهد.

دیابت می تواند منشا ارثی و ژنتیکی داشته باشد که  بیشتر در بستگان درجه یک باشد اما حتمی نیست چون ژنتیک یکی از علل است ودلایل دیگر به سبک زندگی بر می گردد.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی گفت افت میزان قند خون یا هیپوگلایسمی یک اورژانس پزشکی در گروهی از بیماران دیابتی است که بایستی سریعا به آن رسیدگی شود.

عوارض دیر رس دیابت کنترل نشده شامل آسیب جدی به ارگان های حیاتی قلب و عروق ، کلیه ، چشم ها وپاهاست که با کنترل مناسب میزان قند خون می توان از آن پیشگیری کرد. خطر عوارض شدید قلبی عروقی، نابینایی ، نارسایی کلیه و قطع پا از

عوارض خطرناک عدم کنترل دیابت در افراد است.

متاسفانه باورهای اشتباه استفاده از آب قند در هنگام ضعف و خستگی ، توصیه غلط مصرف تریاک در کنترل قند خون ، استفاده بیش از حد از دگزامتازون در هنگام بیماری های تنفسی و مصرف بیش از اندازه نوشابه ، شکر و شیرینی جات باعث افزایش

شدت آسیبهای ناشی از بیماری دیابت در جامعه شده است.

وی در خاتمه گفت مهمترین شاخص کنترل میزان قند خون آزمایش قند سه ماهه هموگلوبین ( A1C است.