شعار امسال روز جهانی آسم "رفع کاستی ها در مراقبت از بیماران مبتلا به آسم"

بیماری های مزمن تنفسی و از جمله آسم یک مشکل بهداشتی عمده با شیوع نسبتاً زیاد در جهان است.

بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به 340 میلیون نفر در جهان مبتلا به آسم می باشند و این بیماری شایع ترین بیماری مزمن کودکان محسوب می شود.  همچنین سالانه نزدیک به 460 هزار مرگ در اثر بیماری آسم در دنیا رخ می دهد. طبق آخرین مطالعه انجام شده در کشور ، شیوع بیماری آسم در جمعیت کودکان و نوجوانان حدود 11 %و در بزرگسالان حدود 9 %می باشد.

با توجه به شیوع روزافزون این بیماری و عوامل خطر مرتبط با آن و نیز ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری، یکی از مهم ترین اقداماتی که در این زمینه می توان انجام داد، افزایش آگاهی آحاد جامعه نسبت به این بیماری است. GINA ( اعتلاف جهانی علیه بیماری آسم ) به منظور حساس سازی جامعه، جلب مشارکت ذی نفعان و برنامه ریزی و همکاری در جهت پیشگیری و کنترل آسم، اولین سه شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری نموده است.

با توجه به اهمیت موضوع، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، هرساله همگام با سایر کشورهای جهان و با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی، مراکز پژوهشی و انجمن های علمی، اقدام به بزرگداشت این روز نموده است.

امسال روز جهانی آسم، مصادف با 13 اردیبهشت سال 1401 و با شعار "رفع کاستی ها در مراقبت از بیماران مبتلا به آسم" می باشد. که شامل موارد ذیل می باشد:

1-  ایجاد دسترسی به خدمات تشخیص، درمان و مراقبت آسم در نقاط مختلف کشور به ویژه در مناطق محروم

2- افزایش آگاهی و نگرش عموم جامعه در خصوص ماهیت مزمن بیماری آسم

3-  ارتقاء اولویت بیماری آسم از نگاه مسئولین و سیاستگزاران