اخبار

کبد چرب یک بیماری خاموش است

کبد چرب یک بیماری خاموش است

 

   دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در برنامه زنده رادیویی راه تندرستی در خصوص بیماری کبد چرب گفت طی سالهای اخیر در سایه ناشی از همه گیری و کم

تحرکی ناشی از بیماری کرونا  موارد ابتلا به بیماری کبد چرب رو به افزایش است در صورتی که تجمع چربی در کبد بیش از ۵ تا ۱۰ درصد باشد آن را کبد چرب می نامند که ممکن است در ابتدا به صورت خستگی مزمن خود را نشان

بدهد.

وی در خصوص اینکه چه عواملی باعث کبد چرب می شوند گفت بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، کسانی که دچار بیماریهای چاقی شکمی هستند، افرادی که تا پاسی از شب بیدارند در معرض خطر ابتلا به کبد چرب هستند.

همچنین کم تحرکی، سبک زندگی شهری ،استرس ، مصرف عوارض و داروهایی مثل کورتون ها به ویژه دگزامتازون می‌تواند در ابتلا به کبد چرب اثرگذار باشد.

 رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی افزود متاسفانه در برخی از  ورزشکارانی که  از هورمون ها و کورتون ها استفاده می کنند که احتمال ابتلا به کبد چرب را افزایش می‌دهد.

 دکتر حسین بیگلری گفت کبد چرب یک بیماری خاموش است کسانی که دچار کم کاری تیروئید هستند،  مبتلا به اختلال سیستم ایمنی ، و حتی سوءتغذیه هستند نیز می توانند در معرض خطر باشند.

وی خاطر نشان کرد بیماری کبد چرب بایستی به موقع کنترل شود چرا که می تواند در صورت عدم کنترل با خطر نارسایی کبدی همراه باشد . درجات شدت کبد چرب از یک تا چهار است که در مرحله پیشرفته با خطر سیروز کبدی همراه می باشد.

بهترین راه تشخیص کبد چرب  انجام سونوگرافی و فیبرو اسکن است. بعد از اینکه فرد متوجه بیماری شد اولین راهکار تغییر سبک زندگی فرد است . همچنین باید تحرک بدنی مناسب داشت ومصرف نوشیدنی‌هایی که حاوی نگهدارنده زیاد هستند خودداری کرد.

 مصرف فست فودها ، استرس ، خواب  نا مناسب و همچنین استفاده از  کورتن ها به ویژه دگزامتازون که  می‌تواند از عوامل تشدید کننده بیماری دیابت  نوع 2 نیز باشد و ارتباط مستقیم با کبد چرب دارد .

دکتر حسین بیگلری افزود با توجه به سبک زندگی شهر نشینی افرادی در معرض خطر بیشتری هستند که امروزه شاهد هستیم. در سالهای قبل افراد در دهه سی و چهل زندگی احتمال ابتلا به کبد چرب

داشتند اما امروزه شاهد این  هستیم که دانش آموزان و کودکان نیز کم تحرک شده اند و با  استفاده از فست فودها و فضای مجازی بالقوه در معرض ابتلا بیشتر به خطر بیماری کبدچرب هستند.

وی گفت در صورت ابتلا باید  سبک زندگی سالم، خود مراقبتی، استفاده ازمواد غذایی سالم ، کاهش وزن، تحرک کافی و ورزش را حتما در نظر داشته باشیم.

 استفاده از برخی  داروها به خصوص کورتون ها خطر ابتلا به کبد چرب را بالا می‌برد. در طب سنتی به خواص برخی از گیاهان مانند زردچوبه و کاسنی با نظر پزشک  معالج اشاره شده است .مصرف برخی

داروهای گیاهی مانند  قرص لیورگل و ویتامین E برای کبد چرب پیشنهاد می شود اما استفاده از آن در درازمدت توصیه نمی شود.

دکتر حسین بیگلری گفت  در طی روزهای اخیر بحران ریزگردها و گرد و غبار و آلودگی هوا مردم دچار مشکلاتی کرده است به ویژه کسانی که دچار بیماری های زمیته ای  مثل آسم و برونشیت و بیماری های قلبی

عروقی هستند را  دچار مشکل تنفسی کرده است که یکی از عوامل زمینه‌ساز افزایش بستری شدن برخی از بیماران شده است.

 وی در خاتمه گفت  موارد کبد چرب در سایه بحران کرونا  در سالهای اخیر به عنوان بیماری خاموش در حال افزایش است ولازم است  آگاهی جامعه در رابطه با راههای پیشگیری ، کنترل و درمان آن افزایش یابد.

 

 


۱ خرداد ۱۴۰۱ ۱۳:۱۰

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید