دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه در برنامه زنده رادیویی گفت با مشارکت مردم موارد ابتلا بیماری قدری کاهش نسبی داشته است اما لازم است نحوه زندگی مناسب با بیماری کرونا و رعایت دستورالعمل های بهداشتی را طولانی مدت رعایت کنیم.
اعلام وضعیت در شهرهای مختلف به این دلیل است که برای مبارزه با این بیماری یک روی سکه مسئولین و مقامات بهداشتی و روی دیگر آن مردم هستند و لازم است اطلاعرسانی طوری باشد که مردم در جریان آخرین وضعیت بیماری باشند.
وی افزود فاصله بین وضعیت زرد و نارنجی و قرمز بسیار کوتاه است و بیماران مبتلا باید با داشتن مسئولیت اجتماعی خود را قرنطینه کنند.دوره بیماری کرونا بعد از دو الی سه هفته بیماری قابلیت انتقال خود را از دست میدهد و فرد با رعایت فاصله اجتماعی می تواند در جامعه حضور یابد.
دکتر بیگلری گفت این علائم برای نوجوانان و جوانان حائز اهمیت است چرا که سالمندان افراد دارای بیماری زمینه ای می توانند از عوارض بیماری متاثر شود.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی افزود آنفولانزا و کرونا در فصل سرما گسترش پیدا می کند؛ وقتی که از کرونا پیشگیری می کنیم در حقیقت از بیماری آنفولانزا نیز پیشگیری کردهایم، آنفولانزا علائمش به صورت ناگهانی بروز میکند اما در کرونا معمولاً علائم تدریجی است، در آنفلوانزا فرد مبتلا علائم آبریزش بینی شدید دارد اما در کرونا کمتر است.
لازم است در فروشگاه ها رعایت فاصله اجتماعی و ایجاد تهویه مناسب در محل صورت گیرد و اینکه از افراد محترمانه تقاضا کنیم که از ماسک استفاده کنند و توقف آنها در مکان های سربسته کوتاه مدت باشد.
وی در ادامه گفت گروه های در معرض خطر شامل سالمندان و کسانی که دارای بیماری های زمینه ای هستند مانند افراد مبتلا به سرطان ها، دیابت، آسم، بیماری های قلبی عروقی، ریوی، هموفیلی و دیالیزی بیشتر از سایرین در معرض خطر می باشند.
این بیماری مزمن و طولانی مدت است و همچنان رعایت مسائل بهداشتی باید ادامه پیدا کند و کاهش مدت زمان حضور در مکان های سربسته و فروشگاه ها بسیار اثربخش است.
دکتر بیگلری در خاتمه تاکید کرد همدلی و مشارکت اجتماعی بهترین روش مبارزه و کنترل بیماری کرونا است.