رئیس دبیرخانه
کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت در برنامه تلویزیونی
در شهرگفت در خصوص خطرات آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب
همانطور که شعار
سازمان بهداشت
جهانی است که سلامت از مزرعه تا سفره است.
اگر
محصولی با آب فاضلاب یا آبی که مانده و در رودخانه یا فاضلاب دیگری مانند فاضلاب
صنعتی ، شیمیایی یا میکروبی قرار گرفته و این محصولات کشاورزی مثل صیفی جات و
سبزیجات آبیاری شوند
در ریشه و در تار و
پود آن ممکن انواع و اقسام فلزات سنگین و عوامل میکروبی ، ویروسی،
باکتریایی و مواد شیمیایی رسوب کند و با خوردن آن حتی اگر مراحل شستشو هم به خوبی
انجام شود
باز هم باقی مانده زیاد مواد غیر مجاز باعث ایجاد بیماریهای جدی
بر بدن انسان می شود.
وی
افزود این آسیب ها به چند دسته تقسیم می شود از آسیبهای میکروبی مثل بروز بیماریهایی
که میتواند از بیماریهای وبا گرفته شود تا بیماری تیفوییت ( حصبه ) همچنین
هپاتیت های
ویروسی که
به عنوان عوامل میکروبی و ویروسی می تواند فرد را دچار اسهال خونی، زخم روده و انواع و اقسام عوارض ناشی از بیماری های روده و بیماری های
ویروسی کند.
اما قسمت دوم آن
عوارض دراز مدت است از آنجا که آلودگی ها در تار و پود محصولات کشاورزی
مثل آب و فاضلاب آبیاری شده
فلزات سنگین مثل سرب
و جیوه وجود دارد در دراز مدت می تواند باعث ایجاد سرطان روده، سرطان کبد، سرطان
کلیه انواع و اقسام بیماری های دیگر شود و اثبات شده که این فلزات سنگین
می
تواند باعث آسیب به سیستم اعصاب مرکزی شوند.
ممکن است در
کودکان ایجاد بیش فعالی کنند اختلالات حافظه و تمرکز ایجاد کنند و در واقع نقش
بسیار زیادی در اختلال در زندگی افراد ایجاد کند.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی افزود تحقیقات علمی نشان داده حتی
حیواناتی نیز که از گوشت آنها استفاده می کنیم اگر از محصولاتی که به آب فاضلاب
آبیاری شده استفاده
کنند این فلزات سنگین و عوامل میکروبی وارد بدن آنها می شود.
و درقسمتهایی
از بافت عضلات آنها قرار می گیرد و با مصرف گوشت این حیوانات از محصولات کشاورزی
که با آب فاضلاب آبیاری میشوندعملا عوامل سرطان زا را وارد بدن انسان می شود.
وی
در خاتمه گفت غلظت این مواد در فاضلاب بالاست مثل سرب وجیوه و با مصرف
گوشت و فرآورده های دام و بدنبال آن وارد بدن انسان می شود.