در راستای اجرای بند ۲ سیاست های کلی نظام سلامت کشور، تحقق رویکرد همه جانبه در سلامت، رعایت اولویت
پیشگیری بر درمان، کاهش و مخاطرات و آلودگی های تهدید کننده سلامت و اصلاح و تکمیل
نظام پایش نظارت و ارزیابی برای صیانت قانونمند از حقوق مردم، کمیته مشترک صیانت از
حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی و کمیته فنی مدیریت پیگیری و ارائه گزارش تخلفات
طرح کشوری ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی هدف ( سیب زمینی و پیاز) در استان کرمانشاه
بیست و چهارم شهریور ماه 1400 در سالن بوستان با رعایت دستورالعمل های بهداشتی پیشگیری
از بیماری کرونا برگزار شد.
در این نشست ابتدا دکتر حسین بیگلری رئیس کارگروه
سلامت و امنیت غذایی دانشگاه عنوان نمودند که در سالهای اخیر دغدغه و احتمال
افزایش سموم در محصولات کشاورزی بر سلامت دو محصول هدف سیب زمینی و پیاز را
نیازمند بررسی وپایش بیشتر کرده و به واسطه مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بر
سلامت آن ها تاکید نمودند.
در این نشست دکتر رامین رضایی رییس اداره تامین
و ارتقای سلامت گفت پیشنهاد تشکیل کمیته ای مبتنی بر اسناد بالادستی و رعایت اصول پیشگیری بر درمان ارجح است و تهدید کننده های محیطی و زیستی وجود دارند که باید شناسایی شوند و
نظامی برای پایش نظارت و ارزیابی سلامت مردم جهت حفظ حقوق عامه مراتب را مورد ارزیابی و پیگیری مستمر قرار دهد.
در این نشست مقرر گردید
کمیته فنی مدیریت پیگیری و ارائه گزارش و تخلفات طرح کشوری ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی
هدف سیب زمینی و پیاز در استان کرمانشاه به ریاست معاونت محترم دادستان در پیشگیری
از وقوع جرم و حفظ حقوق عامه استان کرمانشاه و دبیری دبیرخانه تخصصی کارگروه سلامت
و امنیت غذایی استان در ابتدا و انتهای هر فصل برگزار گردد.
همچنین توسط دستگاههای
ذیربط مقرر گردید با توجه به شرح وظایف ذاتی و مأموریت های هر سازمان و اداره اطلاع رسانی و آموزش همگانی اختصاصی به ذینفعان جهت
فرهنگ سازی با محوریت جهاد کشاورزی به عمل آید و گزارش آن به صورت فصلی به کمیته صیانت
از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی و کمیته فنی مدیریت پیگیری و ارائه گزارش و تخلفات
طرح کشوری ارتقای سلامت محصولات کشاورزی هدف (سیب زمینی و پیاز) در استان کرمانشاه
ارسال گردد.
همچنین مقررشد توسط سازمان ها و ادارات ذیربط نظارت ها
و بازدید های میدانی دورهای بر مزارع زیر کشت (سیب زمینی و پیاز) مشمول طرح از
نظر آبیاری مصرف سموم و کودهای شیمیایی و آفت کش ها و مدیریت پسماند آب و خاک با محوریت
جهاد کشاورزی انجام پذیرد و گزارش
تخلفات و حتی موارد صفر آن به صورت فصلی توسط چهار کمیته فنی طرح کشوری
ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی هدف (سیب زمینی و پیاز ) به کمیته های صیانت از حقوق
مردم در سلامت و امنیت غذایی و کمیته فنی مربوطه بعد از جمع بندی جهاد کشاورزی به
صورت مکتوب ارسال گردد.
با توجه به نقش کلیدی سلامت و امنیت غذایی در پیشگیری از
بیماریها ( سرطان ها ، بیماریها ی قلبی عروقی و ...) و قابل توجه بودن هزینه – فایده اقدامات در این خصوص همچنین مزایای حفظ ، تامین وارتقای سلامت
محصولات کشاورزی مقرر گردید اقدامات لازم جهت پیگیری تامین منابع مالی طرح مذکور(
طرح راهبردی ارتقای سلامت محصولات کشاورزی هدف) توسط جهادکشاورزی و دبیرخانه سلامت
وامنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شود.
همچنین مقرر شد با توجه به ارائه برنامه عملیاتی مشترک جهت نمونه
برداری آب خاک و محصول سنجش آلایندگی ها توسط سازمان های ذیربط به خصوص جهادکشاورزی
و دانشگاه علوم پزشکی به صورت مستمر به عمل آمده و نتایج ارزیابی به عمل آمده از نمونه ها در سطح تولید و عرضه طی مکاتبه به
ستادهای وزارتی ذیریط و با هماهنگی دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی ارسال
گردد.