اخبار

در سفرهای اربعین حسینی چه نکات بهداشتی را رعایت کنیم

در سفرهای اربعین حسینی چه نکات بهداشتی را رعایت کنیم

 

   دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در برنامه زنده رادیویی راه تندرستی با موضوع رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از بیماریها در سفرهای اربعین حسینی با هدف حفظ سلامت زائرین گفت با توجه به فصل گرما، یکی از خطرها که ممکن است سلامت زائرین عزیز را تهدید کند خطر گرمازدگی به خصوص در گروه افراد در معرض خطر که شامل کودکان، سالمندان و زنان باردار می باشد و به سرعت در معرض خطر گرما زدگی قرار می‌گیرند.

 همچنین افرادی که دارای بیماریهای زمینه‌ای مهم مانند دیابت یا فشار خون بالا هستند بهتر است حرکت پیاده ‌روی را طی ساعات خنک روز انجام دهند.

دکتر حسین بیگلری گفت بهتراست در طول پیاده روی مسیرهایی را با استراحت‌های مناسب و در فواصل زمانی مناسب طی کنیم.

 آنچه حائز اهمیت است نوشیدن مایعات و به خصوص آب و املاح معدنی در طول روز است و حتماً  لباس‌های راحت ، رنگ روشن و خنک انتخاب شود که تعریق بدن فرد راحت تر باشد.

 وی افزود در طول مسیر از کلاه‌های محافظ  که از آسیب نور خورشید به چشم و آفتاب سوختگی محافظت می‌کند استفاده شود .

ایشان تاکید کرد آنچه که باعث می شود دمای بدن کنترل شود و فرد در معرض گرمازدگی قرار نگیرد حتما رعایت شود.

 ممکن است گرمازدگی حتی در داخل اتومبیل یا اتاق رخ دهد اگر دمای بدن از ۳۷ درجه بالاتر رود و سیستم‌های کنترلی بدن نتواند آن را کنترل کند و با تعریق زیاد باعث خشک شدن مخاطات شود گرما زدگی رخ می دهد.

دکتر بیگلری در ادامه افزود آب آشامیدنی سالم را درست مصرف کنیم مهم است آب  معدنی سالم در طول سفر در معرض نور آفتاب قرار نگرفته باشد و به صورت و جرعه جرعه مصرف شود و هرگز به صورت مشترک استفاده نشود.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه گفت با توجه زائرینی که  از استان عبور می‌کنند ممکن است به دلیل خستگی و بعد مسافت، نکات بهداشتی را خیلی جدی نگیرند یادآور می‌شود از نگهداری مواد غذایی در معرض نور آفتاب حتما جلوگیری شود.

با توجه به  خیل عظیم زائران حسینی ، یکی از تهدیدهای سلامت مسمومیت مواد غذایی است و همکاران دانشگاه علوم پزشکی در طول مسیر حضور دارند انتظار است عزیزانی که موکب دارند همکاری مناسبی را با همکاران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در زمینه رعایت نکات بهداشتی توزیع، طبخ و پخت مواد غذایی رعایت کنند.

دکتر حسین بیگلری گفت خیلی مهم است که دستان در طول روز چندین بار شسته شود تا از آلودگی و انتقال احتمالی بیماریهای واگیر جلوگیری نماید.

 توصیه می شود در طول پیاده روی حتماً کارت شناسایی معتبر همراه داشته باشید و از کفش مناسب جهت پیاده‌روی استفاده شود.

افرادی که دارای بیماریهای  زمینه‌ای هستند حتماً داروهای ضروری خود را در طول مسیرهمراه داشته باشند.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه در خاتمه گفت به علت احتمال خطر انتقال بیماری تب دنگی با پوشیدن لباس آستین بلند و اسپری دور کننده های پشه  از گزش پشه آئدس جلوگیری کنیم .

 

 

 

 

 

۰

۱۳ اَمرداد ۱۴۰۳ ۱۰:۱۰

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید