با
توجه به روند افزایشی کشتار غیر مجاز دام و طیور در استان و خطر شیوع بیماری های
مشترک بین انسان و حیوان به ویژه در فصل گرما و در پیش بودن
راهپیمایی عظیم اربعین حسینی و تردد زائرین در محورهای مواصلاتی استان ،
به دلیل اهمیت و حساسیت موضوع و به منظور پیش بینی تمهیدات لازم جهت جلب مشارکت
کلیه ذینفعان و ذیربطان جهت جلوگیری از پیامدها و مخاطرات ناشی از این معظل
بهداشتی و روانی- اجتماعی در استان، جلسه مشورتی فوری "گروه کاری مقابله با
کشتار غیر مجاز دام و طیور در استان"در دفتر ریاست این دبیرخانه برگزارشد.
این نشست با حضور
مدیران ذیربط اداره کل دامپزشکی استان و نماینده گروه بهداشت محیط
معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و کارشناسان دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت
و امنیت غذایی استان در تاریخ هجدهم فروردین ماه برگزارشد.
در این نشست مقرر گردید جلسه" گروه کاری مقابله با کشتار غیر مجاز دام و طیور
در استان " توسط سازمان دامپزشکی در
استانداری با ریاست معاونت سیاسی- امنیتی استانداری و دبیری مدیر کل سازمان
دامپزشکی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی با حضور کلیه ذینفعان، ذینقشان و ذیربطان
حوزه سلامت( دادستانی، نیروی انتظامی، شهرداری ها، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان
اصناف، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی و ...) و طرح حساسیت و فوریت موضوع
" مقابله با کشتار غیر مجاز دام
و طیور در استان" در اسرع وقت تشکیل گردد.
همچنین تیم
تخصصی متشکل از کارشناسان حوزه دانشگاه علوم پزشکی و سازمان دامپزشکی جهت شناسایی
و برخورد قانونی با قصابی های خاطی در زمینه عرضه گوشت حاصل از " کشتار غیر مجاز دام و طیور " در سطح استان از طریق گشت مشترک، صورت پذیرد.
در خاتمه مقرر شد اطلاع
رسانی عمومی و مستمر به منظور ارتقای فرهنگ و سواد غذا و تغذیه سالم مردم استان به
ویژه ترویج فرهنگ استفاده از گوشت سالم در استان( عوارض و پیامدهای ناشی از مصرف
گوشت ناسالم عرضه شده خارج از سیستم کنترلی سازمان دامپزشکی استان، شیوع بیماری
های مشترک انسان و دام در صنف قصابان و مصرف کنندگان، هزینه های هنگفت درمان و ...
) از طریق رسانه ها، صدا و سیما ( تولید و پخش برنامه های زنده صدا و سیمای استانی،
زیرنویس تلویزیون، نصب بنر و پلاکارد در معابر عمومی و پرتردد و ... ) ، فضای مجازی
و گروه های اجتماعی، استفاده از ظرفیت خانه های مشارکت مردم و شورای پیام گزاران
سلامت استان و شهرستان های تابعه بویژه در هفته سلامت ( ابتدای اردیبهشت ماه سال
جاری) در دستور کار کلیه سازمان های ذیربط قرار گیرد.