اخبار

مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان در کشور تب کریمه کنگو ، موارد حیوان گزیدگی و خطر هاری ، تب مالت و تب دنگی می‌باشد

مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان در کشور تب کریمه کنگو ، موارد حیوان گزیدگی و خطر هاری ، تب مالت و تب دنگی می‌باشد

     

 

  دکتر حسین بیگلری رییس دبیرخانه کارگروه سلامت وامنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی در سمینار سلامت اربعین که ششم و هفتم خرداد ماه در آمفی تئاتر مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) برگزار شد در خصوص مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز) در کشور و استان در طول ایام گرم سال  گفت مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان در کشور تب کریمه کنگو ، موارد حیوان گزیدگی و خطر هاری ، تب مالت و تب دنگی می‌باشد.

 وی در خصوص اهمیت تب‌های خونریزی دهنده ویروسی گفت تمایل به آندمیک شدن ، شدت وخامت و بالا بودن میزان مرگ و میر ، عوارض زیان اقتصادی ، توانایی انتقال سریع در بیمارستان‌ها و ایجاد رعب و وحشت در جامعه می‌باشد.

دکتربیگلری در مورد گروه‌های در معرض خطر ابتلا به تب کریمه کنگو گفت همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند اما گروه‌های پرخطر شامل دامداران ، چوپان‌ها ، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی ،سلاخان و کارکنان کشتارگاه‌ها ، پزشکان ، پرستاران، بهیاران و شاغلین در بیمارستان‌ها و کارکنان رستوران‌ها و کبابی‌ها می‌باشند.

 رییس دبیرخانه کارگروه سلامت وامنیت غذایی در مورد علائم این بیماری گفت دام‌ها  به ندرت علائم کلینیکی نشان می‌دهند اما صورت عفونت خونی تب به مدت یک هفته در دام دوام می‌یابد و پس از آن دام به عنوان ناقل بیماری،  ویروس را از خود دفع می‌کند.

 توجه ویژه به اخذ شرح حال از بیمار در خصوص سابقه مسافرت به مناطق روستایی در دو هفته اخیر، تماس محافظت نشده با دام یا کنه شغل فردی که به نحوی در تماس با دام بوده است ، انجام ذبح دام خصوصاً در اماکن غیر مجاز،  سابقه مصرف گوشت بین جاده‌ای یا غیر مطمئن ، توجه به وجود علائم شبه آنفلوانزا در ایام نسبتاً گرم سال از اقدامات لازم در این زمینه می باشد.

وی در خصوص علائم بیماری تب کریمه کنگو در انسان گفت به دنبال تماس با دام یا ترشحات بیمار مبتلا، تب ناگهانی ، بدن درد، کوفتگی ، ضعف ،سردرد ، درد شدید عضلات ، بی‌اشتهایی ، درد پشت حدقه چشم ، ترس از نور ، تهوع و استفراغ، گلودرد و دل درد می باشد.

همچنین تغییرات خلقی مثل بی‌قراری و افسردگی علائم خونریزی از روز ۳ تا ۶ شروع می‌شود

وی در خاتمه گفت مهمترین اصل در پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو با رعایت اصول بهداشتی ، استفاده از وسایل محافظت فردی مناسب در هنگام تماس دام ، نگهداری گوشت به مدت حداقل 24 ساعت در دمای سرد یخچال قبل از مصرف و خودداری از له کردن کنه ها در روی بدن دام می باشد.

 

 

 

۱۲ خرداد ۱۴۰۴ ۰۹:۳۰

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید