اخبار

پیشگیری از گرمازدگی و کنترل آن در ایام گرم تابستان

پیشگیری از گرمازدگی و کنترل آن در ایام گرم تابستان

 

     دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در برنامه زنده تلویزیونی سلام کرمانشاه  در خصوص یپشگیری از گرما زدگی  وکنترل آن در ایام گرم تابستان گفت گرمازدگی زمانی است که مکانیزم‌های کنترل دمای بدن نتوانند دمای بدن را در ۳۷ درجه مهار کنند و دمای بدن به حدود 40 درجه برسد به آن گرمازدگی می‌گویند.

 دکتر بیگلری افزود گرمازدگی برای گروه‌های آسیب پذیرتر سالمندان ، زنان باردار و کودکان خطرناک‌تر است.

وی در مورد  علائم گرمازدگی نیز گفت  معمولاً فرد ابتدا دچار تعریق زیاد بدن می‌شود و در ادامه گرمازدگی بی‌قراری ، سرگیجه ، احساس خستگی ، تهوع ، گرفتگی عضلات ، تحریک پذیری ، کاهش آستانه تحمل ، تنفس‌های تند و افزایش ضربان قلب را به دنبال دارد که  اگر به موقع رسیدگی و کنترل نشود می‌تواند خطرناک باشد و حتی منجر به شوک شود .

در بیماران چاق ، دیابتی ، قلبی عروقی یا بیمارانی که با نظر پزشک از داروهای ادرارآور استفاده می‌ کنند خطر بروز گرما زدگی بیشتر است .

ایشان توصیه کرد در فصول گرم سال لباس‌های گشاد ، راحت  ، نخی و رنگ روشن بپوشیم و مایعاتی که حاوی املاح معدنی می باشد به صورت تدریجی و بیشتر استفاده شود و از فعالیت و ورزش کردن در ساعات گرم روز خودداری شود و کارها و فعالیت ها به ساعات خنک تر روز مثل صبح یا غروب موکول شود .

وی گفت جهت پیشگیری از گرما زدگی بهتر است شربت آبلیمو با قند کم ، خاک شیر، تخم شربتی ، ماست و خیار و هندوانه استفاده شود  گرچه نوشیدن آب خنک  تدریجی بهترین گزینه در مورد گرمازدگی است.

 دکتر بیگلری افزود جهت پیشگیری از بروز گرمازدگی در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیریم و صورت را با دستمال مرطوب خنک کنیم همچنین استفاده از کلاه ، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب توصیه می شود و وجود تهویه مناسب جهت پیشگیری از گرما زدگی بسیار مهم است .

وی در خاتمه گفت در روزهای گرم سال و ایام پیش رو خصوصاً  ایام مراسم پیاده روی اربعین توصیه می شود آب و املاح معدنی بیشتری به شکل مستمر و تدریجی نوشیده شود و در ساعات گرم روز فعالیت کمتری داشته باشیم.

در صورت بروزگرمازدگی سریعا به جای خنک و سایه منتقل شوید ، مایعات را به صورت تدریجی استفاده کنید از حوله خیس و مرطوب روی پوست استفاده شود در موارد شدید نیاز به تماس با اورژانس و مداخلات پزشکی ضروری است .

در سالمندان گرامی چون حس تشنگی ضعیف تر می شود به منظور لزوم توجه و مراقبت بیشتر از این عزیزان  مقدارکافی آب و املاح در طول روز حایز اهمیت ویژه ای است .

 

 

 

۲۵ تیر ۱۴۰۴ ۱۰:۳۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید